Snabb inlagd gurka. Snabbinlagd gurka…

Snabbinlagd gurka…

Snabb inlagd gurka

Låt stå i minst 30 minuter innan servering. Testa snabb inlagd gurka på direkten… Nä nu blir det lite lördagsmys i soffan, kikar på gamla avsnitt av Mauro och Pluras tågluff och planerar sommaren. Speciellt till med gräddsås och som smörgåspålägg med. Tricket är att få tag på fina svenska små gurkor, som tex kan kallas Västeråsgurka. Efter ett dygn kan du börja äta av gurkorna.

Next

Recept på favorittillbehöret

Snabb inlagd gurka

Men så fort man kommer över länsgränsen ner till Jönköping, där vi bor större delen av året, blir det betydligt svårare att få tag på det gröna eller vita guldet. Mormor gjorde den, min mamma gör den och jag lika så. Där finns den att köpa både i lösvikt och i små hinkar i så gott som alla mataffärer. Jag är inte helt säker på detta, men jag tror i alla fall att den snabbsaltade gurkan som jag talar om är speciellt vanlig i Östergötland. Blir extra hållbar och får god smak. Ät och njut, jag serverade min gurka till pannbiffar.

Next

Linda´s Goda: Inlagd gurka på mormors vis.

Snabb inlagd gurka

Smaksatt med hackad dill och persilja. Den var verkligen så god och eftersom jag satt med utsikt över buffén såg jag strömmen av lunchgäster som återvände till bordet för att ta ännu ett par bitar av den där knaprigt ovanligt goda gurkan. Ättikslag eller 1-2-3 lag används till , , , eller annat. Kanske passar det dig att öka på saltmängden eller att lägga till lite mer citron. Skillnaden mellan inlagd gurka och pressgurka Skillnaden mellan inlagd gurka och pressgurka är att pressgurka först blandas med salt och ställs i press sedan blandar man den med ättikslag och låter marinera en stund innan servering. Lagen kan också kallröras tills sockret löst sig. Kasta i gurkor, dill och ev svartvinbärsblad.

Next

Recept på favorittillbehöret

Snabb inlagd gurka

En mandolin, osthyvel eller med kniv funkar. Jag brukar då och då få frågan om jag inte kan köpa med mig en hink eller två och smuggla över länsgränsen till vänner som också insett storheten i denna gurkan. Klipp dillen i mindre bitar och lägg i. Med den här bloggen vi vill inspirera fler till att välja svensk mat. Snabbinlagd gurka med persilja - skuren i lite annorlunda form. Häll upp vatten och salt i en stor burk eller bunke med lock. Görs med vanlig slanggurka, ättika, socker och salt.

Next

snabb gurka med vinäger

Snabb inlagd gurka

Hon födde 10 barn, bodde i ett torp min morfars föräldrahem på landet utanför Karlskrona och var en rynkig och mysig mormor. Vänd runt och ställ i kylen en timme innan servering. Till fest kan man göra mönster i gurkskalet eller skala gurkan helt. Som tyngd kan du använda ett paket mjölk eller liknande. När jag var liten och var hemma hos mormor och morfar och det vankades middag och gurkinläggning fick jag ofta i uppdrag att röra runt i ättikslagen så att sockret skulle lösas upp. Efter ungefär ett dygn är de färdigsaltade och redo att dyka in i din mun. Den svalnar en hel del när gurkan tillsätts speciellt om gurkan är kylskåpskall.

Next

Inlagd saltgurka

Snabb inlagd gurka

Förr gjorde jag mycket saft men slutat med det pga sockret! Hållbarhet och förvaring: Håller sig ca 1 vecka i kylskåp. Lätt att öka på Det som är så smidigt med denna lag är att det är lätt att blanda extra lag om du skulle behöva - så att du har lag som täcker allt i burkarna. Fyll på med varm lag så att det täcker. Exempelvis 2,5 dl ättika 24% och blanda med 2,5 dl vatten så får du 5 dl ättika 12%. Ett gott betyg när det står en gryta och doftar bredvid.

Next

Inlagd saltgurka

Snabb inlagd gurka

Först skuren på hälften och sedan i sneda tunna skivor. Klicka på de blå länkarna så kommer du direkt in på recept som gurkan passar fint till. Några exempel på proportioner med ättikslag Så här mycket ättika, socker och vatten behöver du till några vanliga mängder ättikslag. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Lätt att laga till många Lätt att dubblera samt billigt och lättlagat till många exempelvis till buffé eller fest.

Next

Pressgurka

Snabb inlagd gurka

Blanda de olika ingredienserna i en skål lägg sen i gurkan. Det innehåller ingen ättika eller socker. Mycket gott och enkelt att göra själv! Jag är hälsoinspiratör, kostrådgivare, kokboksförfattare och driver den här bloggen. Inte för att hennes saknar något utan för att hon liksom många kunniga matmänniskor gav mig ett recept utan exakta mängder. Sedan häller du bort vätskan och gör lagen som det står i receptet.

Next