Hjortstek recept. Hjortstek med timjan

Hjortstek i sherrymarinad med chutney och sherrysenap

Hjortstek recept

Författare: Henrik Mattsson Jag är matskribent samt kock med en fil. Bryn den runtom i olja i het panna tills den får en vacker färg. Stek köttet och sätt in det i ugnen. Det finns få saker jag verkligen saknar när jag är utomlands eller när frysen ekar tom, en av dessa är viltkött. Stick i en köttermometer, se till att spetsen kommer mitt i köttet och att så mycket som möjligt av termomet stickan är i köttet. Leif Mannerström har givit ut ett flertal prisbelönta boktitlar, som riktar sig både till den intresserade amatören, vardagsmatlagaren och de mer avancerade.

Next

Viltgårdens mat och dryck: Hjort

Hjortstek recept

Haricot verts; Lägg önskad mängd i en wok eller stekpanna. Strö på socker och låt det karamelliseras. Bryn lövbiffarna hastigt på båda sidor i lite smör. Nu nämnde jag rödvinssås, jag brukar försöka använda samma vin i såsen som jag senare ska dricka till maten, om jag tänkt dricka ett lite lyxigare vin brukar jag använda ett liknande men enklare vin i såsen, det viktigaste är dock att mycket vin i såsen e. Ska dock testa hjortfilé med vinsås och grönsaker med några vänner på söndag. Skala potatis och rotselleri och skiva tunt med kniv eller mandolin.

Next

Hjortstek i lergryta

Hjortstek recept

Lägg köttet ovanpå och häll sist över marinaden. Den drar med sig regn och rusk men även fantastiska färger och härliga soliga höstdagar. Vill man istället ha köttet lite mer tillagat, från rosa medium till genomstekt well done ska man istället välja ett lite fruktigare vin med lite mer syra och mjukare tanniner. Lägg i äpplena och fräs en stund till. Här kommer några tips på riktigt trevliga viner av dessa druvor. Är även väldigt intresserad av kaffe och choklad.

Next

Hjortstek i rödvinsmarinad

Hjortstek recept

Hur kombinerar man då vilt och vin, är det svårt?. Servera som här med potatisgratäng eller annat valfritt tillbehör. Här ser ni resultatet, serverat tillsammans med en potatisgratäng, sås samt broccoli. Det ger en annan och bättre smakupplevelse. Kontakt Har du frågor om recepten eller är det något annat du undrar över,! Pressa ev över lite vitlök och fräs några minuter. Men det blev ändå en lyxig måltid som även gick bra att ha som rester en annan dag.

Next

Hjortstek Scandinav

Hjortstek recept

Börja med att låta köttet vara rumstempererat innan tillagning. Tillsätt vatten, fond och kryddor. I tryckkokare går det på en halvtimme. Men vad gör man då med en stek som ska passa på julafton? Det blev en väldigt saftig och smakrik stek och våra gäster gav klart godkänt. Servera steken med skysåsen, hasselbackspotatis och wokade grönsaker och svamp tex kantareller, selleri, morötter, paprika och sockerärter. Jag och min Anders har ett stort intresse för mat och goda viner och hoppas att denna recept- och vinblogg ska inspirera till många goda middagar! Tips - Goda tillbehör är potatisgratäng, gelé och en krispig sallad.

Next

Hjortstek

Hjortstek recept

Ta upp köttet behåll marinad och grönsaker i grytan och bryn runt om i lite smör. Först i samband med älgexplosionen på 1970-80 talet blev den allmänt förekommande. Det är också mycket magert och smakrikt kött. Lägg några matskedar sås i botten av tallriken. Bryn hela steken med margarin i het panna. Här kan man göra som man vill, men ju lägre temperatur och ju längre tillagning, ju bättre och mörare kött. Tror också att jag lät det koka lite för länge note to self: investera i en bra stektermometer och jag borde haft lite mer kryddor som enbär eller ingefära.

Next

Sörmländsk hjortstek med hasselbackspotatis och kantarellstuvning

Hjortstek recept

På med lock och låt stå i marinaden den tid du har. Övriga produktomnämnanden saknar denna etikett. Att dricka till Vintips blir ett fruktigt rött vin ex. För att upprätthålla den biologiska mångfalden kan det i vissa fall vara nödvändigt att upprätthålla eller till och med främja mänsklig verksamhet. Lägg i en plastpåse och låt vila 30 min. Rör i blandningen innan servering. Dock för att det var söndag och slut på frosseri så gjorde jag såsen på en väldigt mager Milda mat och skulle jag gjort om den, hade jag valt en högre fetthalt.

Next